Erjona Sulejmani, bashkëshortja e futbollistit shqiptar të kombëtares së Zvicrës, Blerim Xhemailit, me të cilin ka nisur tashmë një proces divorci, e përcakton veten më inteligjente në mesin e “Wags”, edhe pse publiku e kishte njohur për shumë talente të tjera. Gjatë Kampionatit Europian të Futbollit 2016 ra në sy modelja me origjinë shqiptare.

Në fakt spikati për gjërat e ekspozuara në “stenda” dhe të kapura menjëherë nga fotografët.

Cila është karakteristika që ju dallon nga “capitane” e tjera?
Secili prej “capitane” ka personalitetin e vet. Madje, është personaliteti im i fortë, që më dallon.

Ju e përkufizoni veten si më të zgjuarën e “Wags”: kur keni marrë dëshmi për këtë?
Unë e quaj veten më inteligjente, sepse kam pasur forcën për të zgjedhur rrugën time dhe të heq dorë nga bota e artë, me ndërgjegjësimin se lumturia nuk rrjedh nga e mira ekonomike. Aspekti që e gjej të vështirë për t’u kuptuar në botën e femrave është pikërisht ajo e pranimit të gjithçkaje, ose pothuajse gjithçkaje, për të qëndruar në botën e “zanave”.

“Lojtarët e futbollit nuk janë amatorë të mëdhenj. Ata zgjedhin të bëjnë atë që duan vetë”, thatë ju. A do të donit të shpërndanit një mit?
Asnjë mit për t’u demaskuar! Ky është thjesht realiteti i sotëm!

Por, a është e vërtetë se homoseksualiteti është një tabu në botën e futbollit?
Për fat të keq, homoseksualiteti është një tabu në përgjithësi dhe jo vetëm në futboll …

Dzemaili u ankua se ju donit të përdornin emrin e tij për punën tuaj…
Nuk pendohem që u bëra “capitane”. Në të vërtetë, do ta bëja sërish, sepse kisha konfirmim nga njerëzit që më ndjekin dhe që e kanë vlerësuar edhe më shumë personin dhe personalitetin tim. Kështu që falënderoj autorin Gabriele Parpiglia për këtë mundësi.

Mbiemri i burrit tim? Para së gjithash u prezantova në publik si Erjona Sulejmani, por si grua e martuar unë kam të drejtën të përdor edhe Dzemaili.

Rreth “Wags”: Çfarë mendoni për Wanda Nara dhe rolin e saj të dyfishtë, si grua dhe menaxhere e Mauro Icardit?
Unë e respektoj. Ajo e bën shumë mirë këtë rol dhe shërben si një shembull për të gjitha “Wags” e tjera, sepse tregon se pas një profesionisti të madh ekziston gjithmonë një grua e madhe.

Të martohesh me një futbollist, a do ta bësh përsëri?
Kurrë mos thuaj kurrë në jetë… Por kam mësuar rrugën e vështirë, që kur një vendim të djeg një herë, atëherë ju e keni thuajse të pamundur të riktheheni përsëri.telesport.al