“A e dini, Babi, që pothuajse qaja kur bërtisni shumë fjalë të shëmtuara dhe u afruat afer terRenit për të bertitur kundër arbitrit gjatë ndeshjes time të fundit? Unë kurrë nuk ju kam parë në zemërim të tillë …

Ju më keni frikësuar pa masë, Babi, që unë të dua kaq shumë dhe gjithmonë do të doja të merrja si shembull.

Mund të jetë e vërtetë që zotëria që e bëri gjykimin (gjyqtari ) ishte i gabuar dhe madje edhe sikur, siç thoni ju, ishte për shkak të tij kemi humbur ndeshjen.

Por unë u kënaqa me shokët e mi. Babi, përpiquni të kuptoni se gjithçka që dua është të argëtohem duke luajtur.

Ju lutem, më lini këtë kënaqësi, pa bërtitur gjithë kohën, më jepni këshilla … “Xhironi, më shpejt, bëni lidhjen tuaj …”.

Trajneri është ketu për atë, Babi dhe, të paktën në këtë mënyrë, mund të përqendrohem në atë që ai më thotë …

Synimet tuaja janë të mira, por mua, më bën të ngathët,të dekoncentrohem me të gjitha këto bezdi.

Një tjetër gjë, Baba, mos u zemëroni kur trajneri më zëvendëson gjatë lojës. Të gjithë shoket e mi duhet të luajnë gjithashtu, dhe ju e dini, kur unë ulem në stol, më pëlqen të shikoj ata të luajnë, dhe unë mund të detyroj veten të mbetet një mbështetës i qetë dhe i edukuar.

Këta janë shokët e mi në radhë të parë.

Mos thuaj as që kam fituar, sepse kam shënuar një gol të mrekullueshëm, ndërsa ju e dini shumë mirë se është miku im që më ka bërë një pasim të mirë dhe se mbrapa portierit tonë u ndalua gjithçka.

Futbolli, Babi, është një sport në ekip. Është ekipi që fiton ose humbet, trajneri ynë na tregon gjithnjë.

Kjo është ajo, Babi im i vogël, mos merrni një bëzdisje në qoftë se unë e shkruaj këtë dhe të jem në skaj të fushës, bëhuni si jeni në shtëpi, Babai më i mirë në botë, imi!

Kjo është ajo, unë do të largohem nga ju, përndryshe unë do të jem vonë për trajnim dhe trajneri im nuk do të më bëjë të filloj ndeshjen e ardhshme …

Do të ketë të drejtë, edhe nëse ju bën të qani …

Të dua, babë!
Djali yt

PS: Më lejoni gjithashtu të mbaj çantën time, më pëlqen që njerëzit të shohin se unë jam një lojtar futbolli, një realitet !!! ”

Fahredin Bejtullahu
Edukator Federal pranë Federates se Futbollit te Frances!!!