Këtë vit në Eurovison marrin pjesë 3 këngëtarë me orgjinë shqiptare.

I pari është Eugent Bushpepa që përfaqëson, Shipërinë, i dyti është djaloshi me orgjinë nga Fieri, Ermal Meta, i cili përfaqëson Italinë, dhe në fund një femër, Eleni Fioureira, që përafqëson Qipron.

Të tre këngëtarët do të jenë në natën finale të festivalit.

Mediat greke kanë “gërmuar” më shumë në jetën e Eleni Foureira dhe kanë zbuluar se ajo është e lidhur më futbollistin spanjoll, Alberto Botia.

Emri i vërtetë i Elenit, në fakt është Entela.