Është ndarë nga jeta në moshën 80 vjeçare ish-atleti rekordmen shqiptar Gani Aliaj.

Aliaj lindi në Burrel në më 06.08.1938. Ai është kampion dhe rekordmen në garat 800m,1500m,3000m,3000m/p,4x400m.

Gani Aliaj ka thyer gjithsej 27 rekorde dhe ka fituar 40 medalje ne gara te ndryshme.

Sporti i atletikes kesisoj ka humbur nje nga emrat e njohur te tij i cili per vite me rradhe ka dominuar ne pistat shqiptare.