Ditën e sotme ka nisur në Prishtinë edicioni i garës ndërkombëtare në çiklizëm “Rrethi i Çiklistik I Kosovës 2018”.

Pjesëmarres në këtë evinement sportive janë 1 ekip nga Hollanda, 2 ekipe nga Bullgaria, 2 ekipe nga Maqedonia, 2 ekipe nga Shqiperia, 1 ekip nga Mali Zi dhe Kombëtarja e Kosovës.

Dy ekipet nga Shqipëria janë pikërisht Vllaznia dhe Skënderbeu.

Ekipi shkodran përfaqësohet me 6 sportistë në këtë Tur dhe pikërisht, Bruno Kola,Astrit Kronaj, Alfons Rrashkadoli, Sion Gjoka, Gjergj Zefi dhe Defrim Dholla.

Trajneri Leonat Kola përpara nisjes është shprehur se objektivi i tij është një përfaqësim sa më dinjitoz në këtë tur duke qenë se pjesmarrës janë ekipe me përvojë nga vende të tilla si Hollanda e Bullgaria.

Etapa e parë fillon sapo ka nisur, ajo me itinerar nga Sheshi Nënë Tereza në Prishtinë në ora 10:00 Itinerari I garës është si vijon më poshtë:

31.05.2018 – Etapa 1. Prishtinë – Mramor – Llukar –Kamenicë – Gjilan –Ferizaj- 115 km – Starti ora 10.00 sheshi Nëna Terez Prishtinë.

01.06.2018 – Etapa 2. Ferizaj – Shtime – Komoran – Skenderaj – Rakosh – Gurakoc – Klinë – Gjakovë – 140 km – starti ora 10.00 para Palestres Sportive –Ferizaj.

02.06.2018 – Etapa 3. Gjakovë – Mrasor – Gllarevë – Kievë – Malishevë –Duhle – Suharekë – Samadrazh – Optorush – Rahovec – Brestovc – Hoqë – Krushe e Madhe, Piranë , Landovicë – 115 km.Starti ora 10.00 para Hotel Pashtrikut –Gjakovë.

03.06.2018 – Etapa 4. – Prizren – Prevall – Brezovic – Fushë Pajtim – Kaqaniku i Vjetër – Viti – Gjilan –Bresalc – Livoq – Slivovë – Mramor – 130 km . Starti ora 10.00 në sheshin Shadërvan në Prizren.
www.shkodrasport.com