U mbajt sot në Rusi kongresi i FIFA-s, ku u vendos me votë që Botërori i 2026 të zhvillohen në 3 shtete, SHBA, Kanada dhe Meksikë.

Propozimi nga Amerika e Veriut arriti të siguronte 134 vota, kundrejt 65 votave në favor të shtetit afrikan afrikan.

Mes 2 kandidaturave, Shqipëria votoi për Marokun, që të ishte ai organizuesi i Botërorit të vitit 2026, por me sa duket vota e Shqipërisë ka shkuar dëm.