Gjatë Kampionatit Botëror do të zhvillohen gjithësej 64 ndeshje, ndërsa finalja është caktuar për datën 15 korrik

MOSKË – Me ndeshjen mes Rusisë dhe Arabisë Saudite, nesër fillon Kampionati Botëror në futboll, në të cilin për titullin e kombëtares më të mirë në botë do të garojnë 32 ekipe.

Ndeshja e parë do të luhet në stadiumin “Luzhniki” në Moskë, ndërsa drejtësinë në fushë do ta ndajnë ekipi argjentinas i referëve i kryesuar nga Nestor Pitana, i cili ka referuar edhe në kampionatin e kaluar në Brazil.

Gjatë Kampionatit Botëror do të zhvillohen gjithsej 64 ndeshje ndërsa finalja është caktuar për datën 15 korrik, gjithashtu në Moskë.

Në fazën e parë të kampionatit në tetë grupe deri më 28 qershor do të luhen gjithsej 48 ndeshje ndërsa nga dy kombëtare më të nga grupet do të kualifikohen në të tetën e finales.

Faza e dytë e kompeticionit fillon më 30 qershor, nga ku fituesit e atyre ndeshjeve avancojnë hap pas hapi drejt finales. Ndeshjet e fazës së ardhshme do të luhen në bazë të skemës së përcaktuar më parë.

Ndeshja për vendin e tretë, në orar është një ditë para finales, më saktësisht më 14 korrik dhe do të luhet në St. Petersburg.

Vendi dhe koha e të gjitha ndeshjeve të fazës së grupeve të Rusi 2018:

Grupi A

Ndeshja Nr

Data

Ora

Qyteti

1

14 Qershor

17.00

Moskë

Rusi

Arabi Saudite

2

15 Qershor

14.00

Ekaterinburg

Egjipt

Uruguaj

17

19 Qershor

20.00

St. Petersburg

Rusi

Egjipt

18

20 Qershor

17.00

Rostov

Uruguaj

Arabi Saudite

33

25 Qershor

16.00

Samara

Uruguaj

Rusi

34

25 Qershor

16.00

Volgograd

Arabi Saudite

Egjipt

Grupi B

4

15 Qershor

17.00

St. Petersburg

Marok

Iran

3

15 Qershor

20.00

Soçi

Portugali

Spanjë

19

20 Qershor

14.00

Moskë

Portugali

Marok

20

20 Qershor

20.00

Kazan

Iran

Spanjë

36

25 Qershor

20.00

Kaliningrad

Spanjë

Marok

35

25 Qershor

20.00

Saransk

Iran

Portugali

Grupi C

5

16 Qershor

12.00

Kazan

Francë

Australi

6

16 Qershor

18.00

Saransk

Peru

Danimarkë

22

21 Qershor

14.00

Samara

Danimarkë

Australi

21

21 Qershor

17.00

Ekaterinburg

Francë

Peru

38

26 Qershor

16.00

Soçi

Australi

Peru

37

26 Qershor

16.00

Moskë

Danimarkë

Francë

Grupi D

7

16 Qershor

15.00

Moskva

Argjentinë

Islandë

8

16 Qershor

21.00

Kaliningrad

Kroaci

Nigeri

23

21 Qershor

20.00

Nizhny Novgorod

Argjentinë

Kroaci

24

22 Qershor

17.00

Volgograd

Nigeri

Islandë

39

26 Qershor

20.00

St. Petersburg

Nigeri

Argjentinë

40

26 Qershor

20.00

Rostov

Islandë

Kroaci

Grupi E

10

17 Qershor

14.00

Samara

Kostarikë

Serbi

9

17 Qershor

20.00

Rostov

Brazil

Zvicër

25

22 Qershor

14.00

St. Petersburg

Brazil

Kostarikë

26

22 Qershor

20.00

Kaliningrad

Serbi

Zvicër

41

27 Qershor

20.00

Moskë

Serbi

Brazil

42

27 Qershor

20.00

Nizhny Novgorod

Zvicër

Kostarikë

Grupi F

11

17 Qershor

17.00

Moskva

Gjermani

Meksikë

12

18Qershor

14.00

Nizhny Novgorod

Suedi

Kore e Jugut

28

23 Qershor

17.00

Rostov

Kore e Jugut

Meksikë

27

23 Qershor

20.00

Soçi

Gjermani

Suedi

43

27 Qershor

16.00

Kazan

Kore e Jugut

Gjermani

44

27 Qershor

16.00

Ekaterinburg

Meksikë

Suedi

Grupi G

13

18 Qershor

17.00

Soçi

Belgjikë

Panama

14

18 Qershor

20.00

Volgograd

Tunizi

Angli

29

23 Qershor

14.00

Moskë

Belgjikë

Tunizi

30

24 Qershor

14.00

Nizhny Novgorod

Angli

Panama

46

28 Qershor

20.00

Saransk

Panama

Tunizi

45

28 Qershor

20.00

Kaliningrad

Angli

Belgjikë

Grupi H

16

19 Qershor

14.00

Saransk

Kolumbi

Japoni

15

19 Qershor

17.00

Moskova

Poloni

Senegal

32

24 Qershor

17.00

Ekaterinburg

Japoni

Senegal

31

24 Qershor

20.00

Kazan

Poloni

Kolumbi

47

28 Qershor

16.00

Volgograd

Japoni

Poloni

48

28 Qershor

16.00

Samara

Senegal

Kolumbi

Orari i ndeshjeve të së tetës së finales:

49

30. Qershor

20.00

Soçi

Grupi A 1

Grupi B 2

50

30. Qershor

16.00

Kazan

Grupi C 1

Grupi D 2

51

1. Korrik

16.00

Moskë

Grupi B 1

Grupi A 2

52

1. Korrik

20.00

Nizhny Novgorod

Grupi D 1

Grupi C 2

53

2. Korrik

16.00

Samara

Grupi E 1

Grupi F 2

54

2. Korrik

20.00

Rostov

Grupi G 1

Grupi H 2

55

3. Korrik

16.00

St. Petersburg

Grupi F 1

Grupi E 2

56

3. Korrik

20.00

Moskë

Grupi H 1

Grupi G 2

Ndeshjet e çerekfinales:

57

6. Korrik

16.00

Nizhny Novgorod

Fituesi i ndeshjes 49

Fituesi i ndeshjes 50

58

6. Korrik

20.00

Kazan

Fituesi i ndeshjes 53

Fituesi i ndeshjes 54

59

7. Korrik

20.00

Soçi

Fituesi i ndeshjes 51

Fituesi i ndeshjes 52

60

7. Korrik

16.00

Samara

Fituesi i ndeshjes 55

Fituesi i ndeshjes 56

Ndeshjet e gjysëmfinales:

61

10. Korrik

20.00

St. Petersburg

Fituesi i ndeshjes 57

Fituesi i ndeshjes 58

62

11. Korrik

20.00

Moskë

Fituesi i ndeshjes 59

Fituesi i ndeshjes 60

Ndeshjet për vendin e tretë dhe finalja

63

14. Korrik

16.00

St. Petersburg

Humbësi nga ndeshja 61

Humbësi nga ndeshja 62

64

15. Korrik

17.00

Moskë

Fituesi nga ndeshja 61

Fituesi nga ndeshja 62