Botërori 2026 do të jetë i veçantë për shumë arsye. I pari është se do të zhvillohet për herë të parë me një formulë të re, me 48 skuadra pjesëmarrëse.

I dyti është padyshim fakti që do të zhvillohet për herë të parë në tre vende të ndryshme.

Kongresi i FIFA-s ka votuar sot që Botërori 2026 të zhvillohet bashkërisht mes SHBA, Kanadasë dhe Meksikës, të cilët kanë mundur në votim kandidaturën e Marokut.

Propozimi nga Amerika e Veriut ka fituar me diferencë të ndjeshme votimin në Kongres, duke marrë 134 vota përballë 65 të propozimit nga shteti Afrikan. /vipsport/