Startoi në Tirane “3×3 Albania Summer Fest”, aktivitet që u zhvillua ne sheshin “Skenderbej” .

3×3 Albania eshte nje event i cili ka 3 vite zhvillohet me iniciativen e tre djemve nga Shkodra Roni Gjeçaj, Antonio Shabani dhe Silver Xhexhaj.

3×3 Tirana kishte pjesmarrjen me te madhe te ketij aktiviteti ne vite me rreth 100 pjesmarres ku nder ta kishte dhe lojtarë nga Mali i Zi, Maqedonia, Kosova, Amerika dhe Belgjika.

Aktiviteti u zhvillua ne 3 dite me mbeshtetjen e Ambasades Amerikane ne Tirane.

Pas ndeshjeve më rivalitet në finale kanë dalë ekipi shqiptar i Goga Basket dhe ekipi “Swish Team” nga Mali Zi.

Fitues u shpall ekipi shqiptar “Goga Basket” në përbërje të të cilit ishin Marsel Aliaj, Besar Ahmeti si edhe basketbollistët shkodranë Herion Faslija dhe Erjon Llazani.

Ky i fundit kryeson renditjen e “Fiba 3×3” per Shqiperine.

3×3 Albania do vazhdoje aktivitetin e saj edhe ne qytetet e tjera te Shqiperise duke filluar nga Durresi dhe ndoshta duke e perfunduar turin e tij ne Shkoder.
www.shkodrasport.com