Ndeshja midis Kraocisë dhe Francës nuk ishte e bukur vetëm nga spektakli i dhuruar nga ana futbollistike. Kjo finale pati dhe një episod të veçantë. Atë të hyrjes së 4 “të paftuarve”.

Ka qenë grupi “Pussy Riot” ai i cili ka marrë përsipër këtë “pushtim” të fushës. Ky postim sipas tyre është një si një notë proteste ndaj qeverisë ruse.

E gjitha kjo për kërkesat që kanë bërë qeverisë rsue për lirimin e të burgosurve politikë, dhënien fund të arrestimeve të paligjshme gjatë demonstrative dhe bërja e një gare të vërtetë politike.