Duket se industria e futbollit është një nga industritë më fitimprurëse në botë. Asnjëherë nuk kemi dëgjuar për ndonjë krizë që prek futbollin.

Kështu UEFA do të rrisë me 1.95 miliardë euro ardhurat për 3 vitet e ardhshme.

Në total Qeveria Europiane e Futbollit për Champions-in dhe Eruopa Ligën do të japë 3.25 miliardë euro.

Të ardhurat do të ndahen në bazë të katër kritereve bazë: 1.30% do jenë nga rezultatet, 1.30% nga renditja ndër vite, 3.25% nga pjesëmarrja dhe 4.15% nga vlera e tregut.