“Unë jam 31 vjeç dhe Barcelona duhet të mendojë për të ardhmen. Besoj se është normale që të mendojnë të marrin një sulmues të ri, një numër 9 të ri. Unë nuk mendoj për atë që thonë për mua. Jam shumë kritik ndaj vetes. Kur më kanë thënë se isha i shëndoshë dhe jashtë forme e dija që ishte normale. Sapo isha kthyer nga Botërori dhe nuk isha stërvitur në mënyrën e duhur. Është pjesë e punës sonë, por nuk duhet humbur asnjëherë përqendrimi”, ka thënë Suarez.

Në lidhje me tre golat e shënuar kundër Real Madrid në “El Clasico”, Suarez ka thënë: “Në ndeshjen e fundit kam shënuar tre gola ndaj Real Madrid, por ndihesha mirë sepse po ndihmoja skuadrën. Isha i qetë dhe i lumtur. Duhet të bashkëjetosh gjithmonë me kritikat dhe nuk duhet të mendosh se je më i miri në botë kur të bëjnë komplimente”.