E arta apo emri Arta është shumë i përfolur në shqiptari. Megjithatë, bota është e çudirave dhe një klub në shtetin e Gjibutit të Afrikës Lindore, ka emrin shqip!

Nuk është klub shqiptar dhe as i themeluar nga shqiptarët, por afrikan, por kush e di çfarë do të thotë fjala Arta/SIHD në gjuhën afrikane.

Klubi i futbollit Arta/SIHD garon në elitën e futbollit të Gjibutit dhe zënë vendin e nëntë me 2 pikë pas nëntë jave të luajtura.

Në fakt, ata sot si mysafirë pësuan humbje të rëndë me 6:1 në shtëpi të Kariobangi Sharks e Kenisë.