Kategoria e Parë vazhdon që të ketë problematika dhe sidomos mungeë të theksuar të financave. Në fillim të sezonit, klubet premtojnë ndryshe, e më pas ndryshe veprojnë me stafet e tyre dhe lojtarët.

Kështu po ndodh me dy skuadra të Kategorisë së Parë, Burrelin në Grupin A si dhe turbinën në Grupin B. Në gjirin e tyre kanë pasur e lojtarë të huaj, por që duke qenë se kanë nga 2-3 muaj që nuk paguhen kanë vendosur të mbyllin aventurën e tyre para kohe.

Olamba dhe Xhixhua kanë lënë Burrelin, ashtu si dhe Ejo e Ugo, dy nigerianët e Turbinës që janë venë në kërkim të skuadrave të tjera. Por,m bëhet e ditur se dhe lojtarët jabanxhinj janë larguar dhe zor se mund të rikthehen te katoi dy skuadra pa kushtet financiare.

Jo vetëm kaq, por janë edhe Elbasani, Tomori apo dhe Iliria që kanë pasur probleme në pjesën e parë të sezonit. madje, lojtarët janë ankuar dhe kanë shkuar deri në bojkotimin e stërvitjes./vipsport/