Atleti shkodran Gezim Dimnaku vazhdon te merret me sport dhe njekohesisht te arrije te tjera suksese ne garat e atletikes per veterane qe zhvillohen ne Kanadane e larget.

Te njejten gje ka bere edhe ne aktivitetin e rradhes, te zhvilluar sot pikerisht ne kampionatin provincial te Quebec. Shkodrani 47 vjeçar ka konkurruar ne garen e veshtire te Pentathlon dhe ka zene vendin e pare ne mes 17 atleteve pjesmarrese (shumica e tyre ne moshe me te vogel) dhe eshte shpallur kampion.

Gara ka qene e vlefshme per te gjithe sportistet mbi 30 vjeç dhe ne mes tyre shqiptar ka treguar formen me te mire sportive duke i sfiduar te gjithe. Ai ka konkurruar ne 5 garat e kesaj disipline sportive: Pikerisht ne 60 metra me pengesa, kercim se gjati, hedhje gjyle, kercim se larti dhe vrapim 1000 metra.

Pentathloni eshte nje disipline shume e veshtire sepse ne kete shumegaresh gjithçka zhvillohet ne nje hark prej 4 oresh dhe kuptohet qe duhet nje forme shume e mire sportive per te triumfuar.

Dimnaku ia ka dale me sukses duke u shpall kampion i Quebec dhe duke merituar medaljen e arte. Njekohesisht ka thyer edhe rekordin e kesaj disipline me 3113 pike. Nje performancene e shkelqyer e tij qe konfirmohet edhe nje here tjeter si nje prej sportisteve veterane me te mire te Kanadase.
© shkodrasport.com