Në garat e ditës së djeshmë të zhvilluara në Shkodër për kupën “100 vjet atletikë Vllaznia” përveç rekordit të Franko Burrajt në garën e 200 metrave, ka patur rivalitet edhe në disiplinat e tjera sportive.

Përveç atletëve të Vllaznisë që kanë fituar garat e 100, 200 m dhe kërcim së gjati e trehapësh, kanë spikatur edhe me femrat ku Erisa Rrasa është shpallur fituese në të dy disiplinat e kërcimeve.

Por gjithashtu kanë spikatur edhe atletët e kombëtares kosovare që kanë fituar garat e 100 m femra, 200 m e 800 m po për femra si dhe në 800 metra për meshkuj. Ja fituesit e secilës disiplinë:

100 metra femra
1. SARA SUSURI (KOSOVA) 13:03
2. JONA GJASHTA (TIRANA) 13:25
3. ESTER HYSENAJ (TIRANA) 14:09

100 metra meshkuj
1. EDISON QARDAKU (VLLAZNIA) 11:15
2. MENTOR AJAZAJ (KOSOVA) 11:35
3. DANIEL GURI (VLLAZNIA) 11:38

200 metra femra
1. DJELLZA SELACI (KOSOVA) 27:84
2. ERLINDA TOTA (VLLAZNIA) 31:15

200 metra meshkuj
1. FRANKO BURRAJ (VLLAZNIA) 21:45
2. LEART OSMANAJ (KOSOVA) 22:33
3. XHULO GURI (VLLAZNIA) 23:16

400 metra femra
1. SHPRESA SPAHIA (TIRANA) 59:32
2. RITA HAJDINI (KOSOVA) 1:00:04
3. MERISA BOJAXHIU (KOSOVA) 1:00:19

400 metra meshkuj
1. EDMOND MURATAJ (TIRANA) 48:61
2. VALENTIN SADIKU (KOSOVA) 51:42
3. FLORIAN LATA (TIRANA) 54:16

800 metra femra
1. GRESA BAKRAQI (KOSOVA) 2:15:33
2. ALBINA BOJAXHI (KOSOVA) 2:19:40
3. RIGERTA PJETRA (TIRANA) 2:20:43

800 metra meshkuj
1. MUSA HAJDARI (KOSOVA) 1:49:83
2, MARKO MAKAJ (TIRANA) 1:54:04
3. ÇLIRIM HYSENI (KOSOVA) 7:431:5

kërcim së gjati femra
1. ERISA RRASA (VLLAZNIA) 5.53 m
2. JOANA HAZISLLARI (TEUTA) 5.46 m
3. ESTER HYSENAJ (VLLAZNIA) 4.99 m

kërcim së gjati meshkuj
1. GLEDIS HALLUNI (VLLAZNIA) 7.30 m
2. MUHAMET ÇENGELI (VLLAZNIA) 7.25 m
3. ERUDIT BYSIC (KOSOVA) 6.82 m

Kërcim trehapësh femra
1. ERISA RRASA (VLLAZNIA) 11.51 m
2. JOANA HAZISLLARI (TEUTA) 11.46 m
3. REXHINA BERANI (MJESH.SPORT) 9.88 m

Kërcim trehapësh meshkuj
1. MUHAMET ÇENGELI (VLLAZNIA) 14.45 m
2. HELDI VALIKAJ (VLLAZNIA) 14.44 m
3. DURJAN IDRIZAJ (VLLAZNIA) 14.41 m
© shkodrasport.com