Vllaznia shpallet kampione kombëtare edhe në gjimnastikë për femra. Një sukses ky i përsëritur edhe i vitit të kaluar duke treguar edhe njëherë tjetër se ky ekip vazhdon të dominojë në këtë sport për femrat ashtu si Tomori për meshkujt.

Nga data 29 deri 01 qershor në qytetin e Shkodrës u zhvillua Kampionati Kombëtar I Gjimnastikës Artistike. Në këtë aktivitet morën pjesë rreth 120 gjimnastë të të gjitha kategorive për grupmoshat, të cilët përfaqësuan ekipet e Vllaznisë, Tomorrit, Skënderbeut, Partizanit si dhe shoqatat “Gjimnastika”, “Sky 07 Gym”, “Tomorri Olimpik”, “Xheni Gjimnastika”.

Ashtu siç edhe ishte paralajmëruar edhe nga vetë presidenti I Federatës z.Leonard Lulaj ku gjimnastika e ka filluar nga e para, ranë në sy ekipet e paratërejave dhe paratërinjve me shumë element të talentuar dhe me perspektivë. Kjo falë punës së bërë nga trajneret për seleksionimin e këtyre elementëve që premtojnë shumë për të ardhmen.

Ranë në sy gjimnastet e talentuara si: LUISIANA KURTAJ, ORKIDA GJOKA, ELIZA BUSHGJOKAJ për paratëreja, RUEDA GOLEMI, LUIDA BECI për të reja si dhe për të rinjtë KLEJDIS MUHAMETI e DION MUCOGLLAVA paratërinjtë.

Vlen të vlerësohet puna e mirë që po bën FSHGJ në bashkëpunim me pushtetin vendor për shfrytëzimin e pasditeve të palestrave të shkollave, ku I është ofruar baza materiale bashkëkohore për promovimin e këtij sporti bazë dhe olimpik.

Në përfundim të këtij aktiviteti u arritën këto rezultate individuale dhe ekipore:

RENDITJA EKIPORE FEMRA

TË RRITURA
1-VLLAZNIA
2-SKENDERBEU
3-SKY 07 GYM

TË REJA
1-SHOQATA GJIMNASTIKA
2- SKY 07 GYM
3-XHENI GJIMNASTIKA

PARATËREJA
1- PARTIZANI
2- VLLAZNIA
3- SKY 07 GYM

RENDITJA INDIVIDUALE FEMRA

Të rritura
ONEDA RECI VLLAZNIA
AURELA HOXHA VLLAZNIA
ANGJELA STOJNA VLLAZNIA

Të reja
RUEDA GOLEMI VLLAZNIA
LUIDA BECI VLLAZNIA
AJNA FERRA PARTIZANI

Para të reja
LUISIANA KURTAJ PARTIZANI
ORKIDA GJOKA PARTIZANI
ELIZA BUSHGJOKAJ VLLAZNIA

RENDITJA EKIPORE MESHKUJ
TË RRITUR
TOMORRI vendi i pare
TOMORRI OLIMPIK vendi i dyte
SHOQATA “SKY 07 GYM” vendi I trete

TË RINJ
TOMORRI vendi I pare
SKENDERBEU vendi I dyte
VLLAZNIA vendi I trete

PARA TË RINJ
TOMORRI vendi I pare
VLLAZNIA vendi I dyte
XHENI GJIMNASTIKA vendi I trete

RENDITJA INDIVIDUALE MESHKUJ
Të rritur
OLTION PERVATAJ PARTIZANI
VELIAN BOCAR TOMORRI OLIMPIK
ELISIO KUQI TOMORRI OLIMPIK

Të rinj
KLEJDIS MUHAMETI TOMORRI
NELVI XHEKAJ TOMORRI
KRISTI TACELLI SKENDERBEU

Para të rinj

1.DION MUCOGLLAVA TOMORRI
2.IRJOL REKA TOMORRI
ENES RUSHITI XHENI GJIMNASTIKA