Afro prej nente dekadash diskutohet ne Shqiperi,per nje pasiguri te fillimit te kampionatit me popullor ,pra te futbollit.Si si kane marre rruge se prapthi shume  probleme te jetes te perditeshme  ne vendin tone,ku qeverisja pa uatoritet shteteror e Rilindjes, qe ka futur cdo hallke te jetes se perditeshme te shqiptareve, edhe futbolli po perfeshihet ne kete vorbull.

Dikush mund te kundershtoje dhe te thoje pse Rilindja ka gjunahe e pergjegjesi per futbollin (jo vetem futbollin por per te gjithe sportet).Per deri sa ekziston nje ministri qe ka ne perberje te saj edhe sportin, pra Ministria a Arsimit, qe mbulon kete sektor me specialiste e kudro.

Ma do mendja edhe ne zv.minister qe mbulon sportin duhet te ndjeje pergjegjesi perpara ketij kaosi. Flitet e jepen mendime se duhet te veproje sa me shpejte ligji per privatizimin e klubeve,ne nje kohe qe ky ligj per te siguruar vertetesine e tij kerkon afate e jo kohe rekorde.

Ajo qe qeverite ne afro tre dekada demokraci nuk arriten te konkretizojne dhe te nxjerreshin jashte loje pronarin BASHKI nuk mund te behet kur thika ka ardhur ne asht.Me pare se do te nderhyhet ne skemen “ideale”te mbrojtur me fanatizem nga FSh.F  qe  e katandisi kampionatin ne nje spartakiade te kohes moniste,pra ne rritjen e numurit te ekipeve nga 10 ne 16.

Privatizimi I klubeve eshte nje proces qe nuk behet sot per neser. Tjetra qe diskutohet,se a duhen me shume e me pak se pese futbolliste te huaj.Asnje nuk jep nje mendim perse I kemi atehere akademite e futbollit ne klube.Sigurishte jo me shume se per te zhvilluar nje kampionat,se talentet nuk gjejne mbeshtetje pasi e drejta per te blere pese te huaj mbylle cdo shteg per te ardhmen eperspektiven ete rinjeve.

Vereni faqet e shtypit italian ku te rinjte shqiptare po guxojne e luajne deri kategorine A, bile edhe me kombetaret e moshave te Italise. Nese FSHF do te vlersoje kampionatet e moshave,te krijoje kushte normale oer stervitje e ndeshje,te veje si kusht te padiskutueshem qe nje apo dy futbolliste te U19 teperfeshihen ne farmacionin e pare,do te kemi nje realitet tjeter.

Po dikutohet qe kampionati kombetar te shtyhet,e mbeshtet  edhe Liga Profesioniste,bije e pjelle e federates,e mbe shtesin specialiste egazetare,por mendimi im eshte se cfardo te mendohet,propozohet e te vihet ne jete jemi teper vone te dalim nga kjo situate,ku bashkite qe menaxhojne klubet jane te zhytura ne borxhe,ndaj te merret inisiativa qe ky kampionat jo te shtyhet, por per kete edicion te moszhvillohet.

Ne mungese te tij nje kampionat kombetar me 16 ekipe  ku te etikohet kampiomati I emergjences me pjesmarrjen e ekipeve “SHPRESA”.
Se fundi Ministria e Aresimit nga Kosova te na percjelle nje pervoje nga futbolli I Kosoves qe ndryshon ne cilesi e permbajtje nga kamionatet tona te futbollit.!?
NAMIK MEHMETI 
FIRENZE 31 korrik 2019