Peshengritesi shkodran Erkand Qerimaj arrin nje tjeter sukses ne arenen nderkombetare. Ne garat e zhvilluara sot ne San Marino te vlefshme per Kupen e 12-te Mesdhetare, ai ka zene vendin e pare ne peshen 81 kg dhe eshte shpallur kampion duke merituar medaljen e arte.

Paraqitja e tij ka qene shume e mire ndonese ne shkeputje e nisi me 151 kg por pa e ngritur dot, por ne proven e dyte ngre me sukses 153 kg dhe po ashtu edhe ne te treten me 156 kg dhe medalje e arte ne kete stil.

Ne shtytje nderkohe ka tre prova te suksesshme duke e filluar me 183 kg, me pas me 187 kg dhe e mbyll me 190 kg. Edhe ketu merr medaljen e arte dhe po ashtu edhe ne dygaresh me 346 kg eshte i pari. Bashke me tre medaljet e arta, Erkandi ka thyer edhe 3 here rekordin mesdhetar.

Nje paraqitje te mire kane bere edhe dy peshengritesit e tjere te kombetares shqiptare, Daniel Godelli me dy medalje te bronzta ndersa Briken Calja ka marre nje medalje argjendi dhe nje bronzi ne peshen 73 kg.
www.shkodrasport.com