Gjatë intervistës ekskluzive për Konica.al të peshëngritësit Erkand Qerimaj, ai rrëfen edhe fillimin e vështirë, stërvitjen në vitet 1997 e 1998, me lagështirës dhe kushteve skandaloze në palestër në qytetin e Shkodrës.

Mjafton të shohim fotot për të kuptuar sakrificat e një kampioni si Qerimaj, që pavarësisht kushteve tepër të vështira, nuk u ndal, përkundrazi, arriti majat e peshëngritjes jo vetëm në Shqipëri, por edhe në Europë e Botë.

Një nga mbështetësit më të mëdhenj të Qerimajt ka qenë i ati, i cili ka dhënë një suport të jashtëzakonshëm që kampionin shqiptar ta shohim duke varur njëra pas tjetrës medaljet e shumta ndërkombëtare.