Nderimi i figurave te sportit ne Shkoder eshte nje proces qe po zhvillohet tashme thuajse rregullisht dhe padyshim qe kjo eshte diçka e mire sepse i risjellim ata serish ne qender te vemendjes dhe kuptohet ndihen me te vleresuar.

E rradhes qe eshte zhvilluar ka qene kupa ne nderim te ish- futbollistit te Vllaznise se vikupen teve ’60-’70 Rauf Çanga. Kupa ka zgjatur disa dite dhe ne ceremonine permbyllese eshte zhvilluar edhe ndeshja finale ku ekipit KF Shkodra mund ate Alfa dhe ka merituar kupen te cilen kapitenit Ari Djepaxhia ia ka dorezuar vete mjeshtri Çanga.

Interesant eshte fakti se te pranishem ne kete ceremoni kane qene emra te tjere te medhenj te futbollit shkodran si Sabah Bizi, Selami Dani, Leke Koçobashi, Ismet Hoxha, Ahmet Meta, Nuf Isufi, Esat Egerçi, Zyhdi Çoba, Menduh Dibra etj.

Vete mjeshtri Çanga eshte shprehur shume i lumtur per kete organizim te “Shkodra Sport Event” dhe Zyres Rajonale te FSHF-se sepse eshte gjithmone bukur kur kujtohen dhe nderohen ata qe kane kontribuar per sportin ne vite. Kete gje kane deklaruar edhe te pranishmit e tjere ne kete kupe qe padyshim nuk do te jete e fundit qe do te zhvillohet.
www.shkodrasport.com