Ditën e sotme është mbajtur Maratona e Pavarësisë, për të 9-in edicion rradhazi, të nisur nga Shkodra drejt Ulqinit.

Organizimi i kësaj marathone është organizuar nga Këshilli Kombëtar i Shqiptarëve në Malin e zi me mbështetjen e Bashkisë së Shkodrës dhe Komunës së Ulqinit, iu dedikua viktimave të tërmetit të 26 nëntorit në Durrës dhe Thumanë.

Para nisjes, u mbajt një minutë heshtje në nderim të jetëve që u shuan nga fatkeqësia natyrore në vendin tonë.