Atletja e njohur shqiptare, Luiza Gega, pasditen e djeshme ka zbuluar më shumë detaje për stërvitjen në Kenia dhe vështirësitë për t’u përshtatur me vendin.

Luiza tregoi se ende nuk është mësuar të konsumojë gatimet tradicionale të Kenias, ndaj detyrohet të marrë ushqime me vete.

‘Mundohem ta bëj sallatën më shumë ingredientë brenda që të kem sa më shumë vitamina, marr jashtë mase shumë fruta të thata… për fat të keq atje nuk gjej djath, që unë e përdor shumë.

Me pak parmixhano i shtyj makaronat, pastat… duket çudi, por është me të vërtetë vështirë’, tha ndër të tjera atletja.