Prej disa ditesh ne ambjentet e Qendres Kulturore te Femijeve ne Shkoder eshte zhvilluar kampionati i shahur per shkollat 9 vjeçare. Nje kampionat ky qe ka patur nje pjesmarrje te gjere dhe eshte shoqeruar nga nje gare e forte ne mes nxenesve.

Ky kampionat i organizuar nga QKF Shkoder ne bashkepunim edhe me Zyren Arsimore Vendore Shkoder, sot ka kurorezuar edhe me te miret sipas klasave perkatese. Keshtu me poshte keni te gjithe fituesit:

Për vajza
Klasat 8 – 9
Vendi i parë: Iris Çapaliku Shkolla: Zemra e Krishtit
-“- i dytë: Klevisa Margjokaj -“- Xheladin Fishta
-“- i tretë: Debora Kolgegaj -“- Maria Ndhmëtare

Klasat 6 – 7
Vendi i parë: Erina Zaganjori Shkolla: A B C
-“- i dytë: Federika Prroj -“- Edit Durham
-“- i tretë: Federika Deda -“- Cor Jezu

Klasat 4 – 5
Vendi i parë: Sindi Prroni Shkolla: Dëshmorët e Prishtinës
-“- i dytë: Kejsi Nika -“- Zemra e Krishtit
-“- i tretë: Erola Mati -“- Medrese

Për djem
Klasat 8 – 9
Vendi i parë: Erion Vogli Shkolla: Austrike
-“- i dytë: Alis Shehi -“- Xheladin Fishta
-“- i tretë: Reimond Kola -“- Gur i Zi

Klasat 6 – 7
Vendi i parë: Nesar Aruçi Shkolla: Ismail Qemali
-“- i dytë: Eral Xhenie -“- A B C
-“- i tretë: Serxhio Toma -“- Zemra e Krishtit

Klasat 4 – 5
Vendi i parë: Ersin Aruçi Shkolla: Ismail Qemali
-“- i dytë: Luis Cekaj -“- Pashko Vasa
-“- i tretë: Rei Lekaj -“- Zemra e Krishtit