Tashme eshte nje realitet. Futbollistet e talentuar nuk dalim me nga ekipet e Akademise Vllaznia por edhe nga ekipet e tjera private dhe ato te shoqatave te ndryshme qe funksionojne ne Shkoder.

Mjafton te ndalemi tek Akademia “Djelmnia shkodrane” dhe mund te konstatosh te tjere elemente qe premtojne shume per te ardhmen. Pas Gabriel Kulles qe tashme eshte bere pjese e Akademise se Bolonjes, apo dhe Aldo Nikes qe eshte shume prane nje tjeter transferte ne futbollin italian, kete te ardhme mund te kete edhe nje tjeter pjestar i kesaj Akademie.

Behet fjale per Gjorgjino Zhuja, lojtarin e datwlindjes 21 janar 2006 i cili luan nw pozicionin e sulmuesit. Ai wshtw pjesw e ekipit U15 tw “Djelmia Shkodrane” qw drejtohet nga trajneri Ersi Çaku dhe po ashtu edeh i kombwtares rajonale tw kwsaj grupmoshe, si dhe wshtw grumbulluar herwpashere nga kombwtarja U15 nw Tiranw.

Tek kjo e fundit ka lwnw pwrshtypje shumw tw mirw dhe konsiderohet pjesw e rwndwsishme e saj, prandaj pritet qw tw jetw kwshtu edhe nw tw ardhmen ngaqw stafi i kombwtares U15 beson tek aftwsitw e Zhujws.

“Tiparet e tij janw tw njw sulmuesi tipik, i shpejtw, teknikisht shumw mirw dhe mbi tw gjitha, njw nuhatws shumw i mirw para portws kundwrshtare”- thotw pwr tw trajneri Çaku.

Paraqitjet e Zhujws nw kampionatin e Ligws Amatore ku luan, kanw qenw shumw tw mira teksa ka arritur tw shwnojw 21 gola nw 14 ndeshje tw luajtura. Ai vazhdon tw punojw fort çdo ditw nw stwrvitje si me ekipin e tij ashtu edhe me ato kombwtare kur grumbullohet.

Drejtuesit e “Djelmnia shkodrane” sigurisht qw kanw si objektiv qw shumw shpejt t’i japin mundwsinw e provws jashtw vendit ku tw mundw tw tregojw si duhet vlerat e tij.