Problemet në futbollin shqiptar janë nga më të ndryshmet. Nëse në Kosovë sidomos në pesë vitet e fundit janë duke i kushtuar rëndësi infrasktrukturës, duket se në Shqipëri jo vetën që fushat po zhduken por edhe staidiumet vazhdojnë të jenë në kushte mesjetare.

Sidomos terrenet në Kategorinë e Parë dhe e gjitha kjo vjen sepse klubet nuk kanë as anekse stërvitore dhe ndodh që stërviten çdo ditë të javës aty ku edhe luajnë në fundjavë. Sikur të mos mjaftojnë ekipet e para edhe ndonjë ekip moshash si rasti i Lushnjës apo Ilirisë.

KUSH RREZIKON

Por duke nisur nga sezoni i ardhshëm jo vetëm nuk licensohen skuadrat, që do të marrin pjesë në Kategorinë e Parë pa mosha në kampionatet zyrtare, por edhe pa terrene sportive nw kushte optimale. Klubet që rrezikojnë janë Veleçiku për mungesë fushe apo dhe Tërbuni që nuk ka ekipe moshash…

Për të vijuar me Erzenin apo dhe Besa që duhet të gjejnë fushë… Edhe Shënkolli që disa herë ka luajtur në Lezhë. Apo dhe Oriku e Egnatia e Rrogozhinës… Tashmë mbetet për t’u parë se sa do t’i zbatojnë porositë ekipet dhe a do të tolerojë më FSHF?!

MASAT

Sektori i licensimeve ia ka bër të qartë ashtu si dhe ekipeve të Kategorisë së Dytë, që janë pretendente për në të Parën. /vipsport/