Jemi mesuar te shkruajme e te flasim per Astrit Hafizin si nje futbollist dhe trajner te mire, por ne fakt ai eshte edhe nje pedagog i tille. Prej disa vitesh ai eshte pedagog pranë Departamentit të Edukimit Fizik dhe Sporteve ne Universitetin “Barleti” ne Tirane.

Pervoja e tij e madhe ne futboll, e perpos kesaj edhe përfundimi i studimeve te larta në Sporte si dhe Master Profesional si trajner futbolli. I specializuar më pas në Koverciano te Italise, e kane formuar ate ne kuadrin shkencor dhe keto dije po mundohet t’ia transmetoje edhe studenteve te tij.

Astrit Hafizi e ka nisur karrieren e tij me te rriturit duke luajtur me Shkendine e Tiranes ndersa rikthehet me pas ne Shkoder per te luajtur me Vllaznine ne vitet 1975-84 duke fituar me te dy tituj kampione dhe dy Kupa te Republikes.

Me pas nisi rrugetimin e tij si trajner, pikerisht ne vitin 1985 me Vllaznine fillimisht, ndersa me pas do te drejtonte kombetaren U21 e me vone edhe kombetaren e madhe te Shqiperise. Do te punonte me tej edhe per disa kohe serish si trajner tek Vllaznia por edhe tek Dinamo e Tirana, ndersa prej vitesh eshte pozicionuar ne rolin e opinionistit ne televizion.
www.shkodrasport.com