Pandemia ka ndryshaur jo vetëm planet e futbollit, por edhe të basketbollit. Kryesia e Federatës Shqiptare të basketbollit ka zhvilluar një mbledhje, e tema t e diskutuar kaën qënë të shumta, që nga sezon që u mbyll parakohe e deri te edicioini 2020-2021. Gjithashtu, u morën një sërë vendimesh, ku një nga ato është data e nisjes së sezonit të ri, e cila është 15 nëntor.

VENDIMET:

Kryesia e Federates Shqiptare te Basketbollit ka zhvilluar nje mbledhje per sezonin qe u nderpre nga pandemia dhe per sezonin e ri 2020 – 2021.

Ne perfundim te mbledhjes u vendos:

– Te gjitha kampionatet e basketbollit, ne te gjitha kategorite, do te mbyllen pa kampion, duke shpallur edicionin 2019 – 2020 Covid-19.

– Ne date 15 nentor 2020 do te filloje edicioni i ri 2020 – 2021, duke marre masa ne bashkepunim me autoritetet perkatese, dhe do behen me dije sapo te lejohen dhe miratohen.

– Edicioni i ri 2020 – 2021 do te zhvillohet me nje kategori (nje grup ), si per femrat, ashtu edhe per meshkujt.

– Te ndiqet me vemendje te veçante situata e statusit te shoqatave nga administrata, si edhe pergatitja e dokumentacionit te nevojshem per fillimin e edicionit te ri./newsport/