Çduirat në futbollin e Kosovës duket se nuk kanë fund. Këtë herë është KF Besa 1978 që ka në përbërje të saj plotë 27-të futbollistë me të njëjtin mbiemër.

Nga 31 futbollistë që janë pjesë e skuadrës, 27 prej tyre mbajnë mbiemrin Dermaku dhe kjo eshte diçka shume e çuditshme por nje realitet i prekshem tashme.

Ky klub është riformuar sërish pas 20 vitesh pauzë dhe do të marrë pjesë në ligën e 3-të të kampionatit kosovar. Nuk ka ndodhur kurrë më parë që kaq shumë lojtarë të mbajnë të njëjtin mbiemër në një klub futbolli.

Megjithate ndoshta deshira e madhe e drejtuesve te klubit per t’u rikthyer, ka bere qe ata te mos dalin e te gjejne lojtare te tjere, por jane mjaftuar me te gjithe pjestaret e nje fisi.