Shoqata “The Door” ne kuader te aktiviteteve te FARE Network 2020, ne bashkepunim me klubet e futbollit te qytetit, institucionet e perkujdesit social, komunitetin Rom dhe Egjiptian si dhe me median, ka organizuar nje aktivitet shume interesant me ekipet e moshave te vogla te futbollit.

Moren pjese 127 femije te klubeve sportive te qytetit dhe te zonave rurale, te institucioneve te perkujdesit social dhe te komunitetit Rom dhe Egjiptian.

Ne kete dite organizatoret ne fokus kishin mesazhin e rendesishem te fushates mbareboterore The Black Lives Matter. Gjithashtu vemendje e vecante i eshte adresuar te drejtave te femijeve dhe te drejtave te njeriut, perfshirjes sociale si dhe e drejat e lojes.

Per te dhene kupa-trofete per me te miret ne fund te aktivitetit ishin pjese Hysen Zmijani, ish-lojtar i ekipit tone kombetar, Irfan Domnori, ish-volejbollist i ekipit te Vllaznise, Ferit Pusi, trajner i ekipeve te moshave ne zonat rurale, si dhe arbitri Ditmar Jubica, njekohesisht mesues i edukimit fizik.

Gjate aktiviteteve, ndeshjeve te futbollit jane dhene mesazhe te rendesishme ne lidhje me rendesine e respektimit te drejtave te njeriut ndermjet te intervistuarve te pranishem ne event me foni, qender zeri.

Prezente ne aktivitet ishin Kozeta Bruci, gazetare e Tv1 Channel si dhe gazetare te Star Plus TV. Te cilet e kane transmetuar ne TV lokale kronike rreth eventit ne fjale si dhe Kozeta Bruci po pergadit nje telekronike rreth eventit dhe mesazhit te rendesishem te tij.

Moren pjese ekipet e Vllaznia meshkuj, Vllaznia femra, AAS Femra, AAS Meshkuj, The Door A, The Door B, Shkodra 2006 meshkuj, Liria femra, Liria meshkuj, FSHF-Shtepia e Femijes, Skenderbej femra.