Shahisti shkodran Franc Ashiku eshte shpallur serish kampion i Shqiperise. Ky eshte verdikti i kampionatit kombetar individual te vitit 2020, qe ka perfunduar pasditen e sotme dhe ai ka rezultuar me i miri nga te gjithe pjesmarresit duke zene vendin e pare dhe duke u shpallur kampion.

Ky eshte titulli i dyte rradhazi per Ashikun dhe i treti ne total per te sepse e ka fituar me pare edhe ne vitin 2015.

Kampionati kombetar individual i ketij viti eshte zhvilluar ditet e fundit ne Tirane dhe ndeshjet jane zhvilluar ne ambjentet e stadiumit “Air Albania”.

Kuptohet qe rivaliteti ka qene i madh sepse kane qene disa shahiste te njohur te cilet kane synuar titullin, por ne fund ka triumfuar Franc Ashiku.

Ai ka grumbulluar 5.5 pike nga 7 te mundshmet pas 7 raundesh te zhvilluara dhe ka zene vendin e pare duke lene ne te dytin Llambi Paskon me 4.5 pike.

Ky eshte sukses i madh per shahistin shkodran i cili konfirmon edhe njehere tjeter faktin qe eshte me i miri ne shahun shqiptar./SHKODRA-SPORT.COM/