Ne mes te gezimit qe po manifestojshin futbollistet e Vllaznise e stafi I saj,ne nje restorant,pas fitores me Ballshin me terhoqi vemendjen prezenca e Dr.Zyhdi Çobes, me buzeqeshjen e tij.

Nje jete e tane kushtuar sportit,ka shijuar kenaqesine qe I kane dhene fitoret e arritura si basketbollist,bile edhe kapiten skuadrectek Vllaznia.Edhe pse ne moshe te re ai perkrah emrave te medhenje te basketbollit shkodran si Esat Haxhi,Muhamet Sokoli,Vehbi Ademi,Luan Shatku,Skender Osmani ,Renato Radojen,Filip Guraziun etj si dhe perkrah bashkmoshatareve te tij si Valter Kalaja,Angjelin Shiroka,Gjon Tarri,etj,seleksionoj titullin kampion ne vitin 1967-68,dhe dy Kupa Republike 1967 dhe 1968.

Gjate viteve stutenteske ne Tirane per mjeksi u aktivizua me ekipin e Studentit,duke qene nje nga protogonistet e eketij ekipi nga viti 1961-65.

Duke qene mjek dhe sportist Dr.Zyhdiu iu perkushtua mjeksise sportive,me nje vullnet e pasion sic e kishte treguar ne aktivitet kombetare e nderkombetare si basketbollist.

Krijoj laboratorin e pare sportiv ne Shqiperi,u be frymzues qe prane klubeve sportive te kryeqytetit e te rretheve te afroheshin mjeket te njohur duke bere keshtu berthamen e pare shkencore ne mjeksine sportive ne vendin tone.

Ndonese qendroi me afer ekipit te futbollit,Dr.Coba me profesionalizmin e tij dhe vullnetin qe karakterizon mjekun e perkushtuar I erdhi ne ndihme te gjthe ekipeve te klubit shume sportesh Vllaznia,te te rritureve e grup moshave,ekipeve kometare, deri ne diten qe dual ne pension.

Me prezencen e tij ne pankinen e Vllaznise ku drejtonin emrat e traniereve legjendar te ketij ekipi simbolik,si mjeshtrat e mirenjohur Xhevdet Shaqiri,Xhelal Juka,Ramazan Rregami,Sabah Bizi,Din Zhega,Esat Rakiqi,Edi Martini,Dervish Haxhioasmanovic, Armando Cungu. etj si dhe te ish presidenteve te nderuar Myftar Cela,Valter Fusha,Agron Cela,pa dyshim ne ato koleksionesh titulli kampion dhe te Kupa te Shqiperise,kishte meriten e kontributin e pakersyer te Dr.Cobes.

Dhet tashti me rastin e ditelindjes se tij ,kur Dr .Coba mbush sot 78 vjet, ai ndihet i rinuar prane kesaj Vllaznie qe po hyne e sigurte per te ba histori, me nje tjeter brez te rinj futbollistesh,me nje ekip drejtuesish te ardhur nga Europa si tra gjerman.

Thomas Brdaric,drejtorin teknik kroati Matko Djarmati,zv.tranieri Elvis Plori,te cilet  te afruar e te mbeshtetur nga sponsorizuesi shkodran me shume guxim e siguri,z.Alban Xhaferi qe ka hjedhur hapat per te privatizuar kete ekip,Dr Coba edhe pse nuk firmos ma ne bordoron e Vllaznise,ndihet komod dhe me buzeshjen e tij e ate foto,don qe ti gezohet nje titulli kampion pas 20 vitesh.

Kjo jo vetem deshire e Dr Zyhdi Cobes,por e te gjithe grupit te Vllaznise dhe e te gjithe tifozerise shkodrane e I eshte rikthyer buzeqeshja e entuziasmi I dy dekadave te me pareshme.

Edhe 100 Dr Zyhdi Çoba.

NAMIK MEHMETI

Firenze Janar 2021