Pasojat e mëdha financiare që ka sjellë Koronavirusi, kanë sjellë një goditje të madhe në sport, por jo vetëm. Nga ky virus, ka prekur edhe bashkinë e Marsejës, që ndodhet në vështirësi të mëdha ekonomike.

Për këtë arsye, kryebashkiaku, Benoit Pajan, së fundmi ka thënë se ka vendosur ta shesë stadiumin e Marsejës, “Velodrom”, në rast se ka blerës dhe bëjnë një ofertë për ta marrë.

“Dua ta shes stadiumin sepse kushton shumë. Dua ta shes sepse është një lëmsh financiar. E kam thënë kur isha në opozitë. Do ta bëj nëse do të gjej një blerës. Stadiumi nuk mund të mbahet më”, tha Pajan.

Për stadiumin, Marseja paguan 5.5 milionë euro në vit në bashki, teksa kanë qenë në këtë stadium prej 80 vitesh.