Per shkak te situates se krijuar nga pandemia, shume prej kampionateve ne vende te ndryshme te Botes jane pezulluar ose ende nuk kane nisur. Keshtu ndodh edhe ne Gjermani ku kampionatet e moshave nuk kane startuar akoma dhe kjo ka krijuar nje klime aspak te mire tek futbollistet.

Nje gje e tille shprehet qarte edhe ne nje interviste qe futbollisti shkodran Leon Mani ka dhene per faqen zyrtare te klubit pjese e te cilit ai eshte, FC Hennef 05. Mani eshte kapiteni i ekipit U17 te ketij klubi. Ja intervista e tij:

– Përshëndetje Leon! Si jeni personalisht në kohë bllokimi dhe si është jeta e përditshme në këtë moment?

Në të vërtetë jam mirë, por jeta e përditshme është shumë më e mërzitshme sesa në kohën para bllokimit, sepse fatkeqësisht nuk mund të bësh aq shumë. Dita ime zakonisht konsiston në të mësuarit dhe të ushtruarit sa më mirë që mundem.


-Ju keni luajtur për FC Hennef 05 që nga sezoni 2017/2018. Çfarë e bën klubin të veçantë për ju?

Ajo që më pëlqen veçanërisht për Hennef është se gjithçka është shumë miqësore dhe e njohur, pavarësisht nga niveli i lartë i konkurrencës. Përveç kësaj, ne shkojme mirë me kolegët e vjetër ose të rinj të klubit.

-A keni kontakte të rregullta me shokët tuaj të skuadrës gjatë bllokimit?

Për fat të mirë për ne në U17, ne të gjithë bashkohemi për stërvitjen online të enjteve dhe shihemi rregullisht në internet. Përveç kësaj, sigurisht që mund të qëndrojmë në kontakt me shumë lojtarë të tjerë përmes mbrëmjeve të playstation.

-Si hyni në kontakt me trajnerët dhe si e mbani veten të aftë në gjendje të mirë për një rifillim të mundshëm të sezonit pa një stërvitje me ekipin?

Kontakti me trajnerët është në thelb në grupin tonë WhatsApp por edhe në biseda private sepse sigurisht që ju doni ta dini menjëherë kur fillon përsëri. Mundohem ta mbaj veten në formë sa më mirë që të jem e mundur përmes trajnimit tonë online dhe trajnimit individual.

– Duke supozuar që sezoni 2020/2021 mund të vazhdojë diku në pranverë, cili është synimi juaj personal si lojtar dhe synimi i ekipit tuaj për sezonin?

Qëllimi im personal është që sa më shpejt që të fillojë përsëri stervitjen normalisht, të ndihmoj ekipin sa më mirë që të mundem për të arritur qëllimin tonë të përbashkët për të qëndruar lart në Bundesliga U17.

– Dëshirat?

Më në fund të kthehem në fushë me djemtë dhe trajnerët dhe të argëtohemi me futbollin.