Arbitrat protagonistë dhe Duka futet për “t’u tërhequr veshin”. Dje në ambientet e Federatës Shqiptare të Futbollit, në seminarin e përmuajshëm të arbitrave ka qenë edhe presidenti i institucionit të futbollit në vend.

Krahas kritikave për arbitrat, Duka ka bërë mbledhje edhe me sektorin që drejton gjykimin. Megjithatë, kreu i FSHF-së nuk e ka kursyer Pregjën as në sy të arbitrave.

“Pse rri kot”, ka qenë një ndër frazat drejtuar kryetarit të Komisionit të Vlerësimit të arbitrave në sy të këtyre të fundit. Jo vetëm kaq, por kritika ka pasur edhe për drejtuesit e kolegjiumeve të rretheve për mënyrën e organizimit, si dhe për çfarë po ndodh nga arbitrat respektivë.

Megjithatë, Duka ka bërë edhe një mbledhje të veçantë me drejtuesit e sektorit të arbitrimit, ku nuk kanë munguar as aty kritikat.