Dita e sotme do te mbetet gjate ne kujtesen e dy personazheve te mirenjohur te sportit shkodran dhe atij shqiptar. Duhej te ishte edhe per nje tjeter, por per fat te keq ajo nuk jeton me dhe titulli i dhene sot, vjen pas vdekjes.

Presidenti i Republikes, z. Ilir Meta, mesditen e sotme i ka dhene titullin “Mjeshter i Madh” kater personazheve te shquara te sportit shqiptar, nder te cilet tre kane qene nga Shkodra. I katerti ka qene ish- çiklisti i Tiranes Arben Heta.

Nderkohe tre shkodranet e nderuar me kete titull te larte kane qene emra te medhenj te Klubit Vllaznia, trajneri i mirenjohur i mundjes Eljaz Ahmeti, ish- çiklisti i shquar Brahim Syka dhe ish- atletja, por edhe volejbollistja dhe basketbollistja e mirenjohur Marije Rranxi (pas vdekjes).

Ahmeti dhe Syka ne fjalen e tyre pershendetese kane falenderuar Presidentin e Republikes per titullin e akorduar duke thene po ashtu se ndihen te nderuar nga nje vleresim i tille.

Ne kete menyre, Shkodra ka edhe tre Mjeshtra te Medhenj te cilet kane qene nderi i saj per vite e vite me rradhe kur garonin pistave te atletikes, rrugeve te Shqiperise dhe palestrave te mundjes./SHKODRA-SPORT.COM/