Nga Eqrem Mustafa

Disa herë kam shkru
Për Vllazninë në gazetë

 

Herë lavdëru e herë kritiku
se futbollin e kam në gjak vetë

Sot Shkodra me rrethina
Kanë të drejtë me festu
Skuadrës së zemrës ju ngroh shpina
Faza e parë qoftë harru

Ndryshimi shpejt ka fillu
me bindjen se ka veç ngjitje
Me dy fitoret që ka rregjistru
vendet e fundit njohin veç ikje

Edhe spektatorin e bani për veti
Siç e ka pasë në vite zakon
meritë ka edhe presidenti
bashkë me stafin që po e drejton

Duke sjellë kthesën e madhe
që erdhi si me magji
me të mirat po futet në valle
Në Europë shpresojmë me hi

Dhe në fund të shkrimit tim
për ta mbyllë me lezet
për ditëlindjen një urim
paç në shekuj Vllazni jetë