Akademia “Albania Xhudo Kodokan” dhe skuadra e Vllaznisë kanë zhvilluar një aktivitet ndërkombëtar për të perkujtuar 20 vjetorin e hapjes se palestres se xhudos. Kjo palester mori jete per te paren here ne Vau Dejes duke arritur per nje kohe te shkurter qe te kete ne perberje sportiste cilesore. Ne kete aktivitet kane marre pjese afro 200 sportiste dhe skuadra nga e gjithe Shqiperia por edhe jashte saj.


Anton Shkoza, trajner I Vllaznise dhe ai qe i dha jete xhudos ne Shqiperi thote se te tilla gara rrisin profesionalisht sportistet e vegjel por edhe i ndihmojne ata qe te shmangen nga fenomenet negative. Vllaznia eshte skuadra me e mire ne sportin e xhudos e cila cdo vit eshte fituese e trofeve ne vend. Po ashtu keta xhudiste shpesh here kane arritur rezultate te larta edhe ne arenen Nderkombetare, kjo fale punes se gjate 20 vjecare te Shkozes. Pas aktivitetit jane shperndare edhe cmimet perkatese per sportistet dhe per te gjithe at ate cilet kane kontribuar ne zhvillimin e xhudos gjate ketyre 20 viteve.Në aktivitetin e djeshëm moren pjese keto ekipe : Judo klub Igalo, Judo klub Cetinje, Judo Niksic , Judo kodokan  Podgorice, Judo klub Koga, Judo klub Arso Milic, Judo Klub Shkup, Klubi i xhudos Polici (Prishtine). Klubi i xhudos Minatori (Trepca), Klub Xhudo Ippon(Peje), Beslidhja, Fondacioni Santa Maria, Ekipi i Judos MMA si dhe ekipet e Vau-Dejes, Klub Xhudo Anton Shkoza, Vllaznia. GJithsej ishin rreth 200 garues te vegjel te moshave: 1999-2000, 2001-2002, 2003-2004, 2005+
Rezultatet per vendet e para ne moshat dhe peshat perkatese: Rezultatet e arritura në këtë turne ishin këto:

2005+ 2003-2004
1.Vejko Ivanovic  (Kodokan)    -22 kg  
3.Amin Osmani    (Vllaznia)   -18 kg 2. Ali Osmani     (Vllaznia)   -26 kg
2. Emir Salihu       (Polici)       -20 kg                             3.Dardan Cena    (Polici)        -28 Kg
3. Leonis Dushi    (Vllaznia)  -22 kg 4. Velisa Dekic    (Kodokan)   -30 kg
4. Pavle Kukovac  (Kodokan)   -25 kg                            5.Zivojin  Markovic (Kodokan) -34 kg
5.Nikocevic  David (Igalo)      -28 kg                             6. Diar Veseli       (Polici)         -38 kg
6.Vlahovic  Dorde   (Igalo)      -31 kg                            7. Anes Veseli      (polici)         -42 kg
7. Boskovic Andrea  (Niksic)       -34 kg                         8. Branko Saranovic (Kodokan) – 50 kg
8.Emanuel  Qinari   (Vllaznia)  -46 kg
1.Odeta Bajraktari (Polici) -22 kg
1. Ajla Osmani   ( Vllaznia)  – 25 kg 2.Sasa Terzic  (Kodokan)    – 28 kg
3. Laje Hyka    (Vllaznia)  -43 kg

2001-2002 1999-2000
1. Ivanovic Uros (koga) – 27 kg                                    1. Vendim Rracaj (polici)     – 34 kg
2.Arti Veseli       (Polici) – 30 kg                                   2. Reoland Vasia (Vllaznia)   -38 kg
3. Filip Markovic (Kodokan) – 34 kg                              3. Petar Klikovic  (kodokan)   – 42 kg
4. Hamza Jashari (Ippon )   -38 kg                               4.Pavle Vucinic (Arso Milic)    – 46 kg
5. Radevic Matija (Gorica)  – 42 kg                               5.Scepahovic Balsp (Arso Milic) – 50 kg
6. Rios Kuka          ( Ippon)   – 46 kg                             6. Slaven Cadenovic (koga)      – 55 kg
7.Andrea Deubasic ( Igalo)   – 50 kg                            7. Shpat Zeka (Ipon)                  –  60 kg
8. Etnik Sharapolli  ( Ippon)   -55 kg                            8. Mihal Djaloshi (Vllaznia)    – 66 kg
9. Taison Geshtenja  (Vllaznia) 60 kg 9.Deivid Luka  ( MMA)            + 66 kg

1. Fatjona Kasapi  ( Ippon) – 41 kg                              1. Arberesha Rexhepi (Shkup) – 36 kg
2. Vickovic Milica (Cetinje) – 48 kg                               2. Besiana Kelmendi  ( Ippon)  – 41 kg
3. Fabiona  Hasani (Vllaznia) -56 kg 3. Aktinja Osa      (Ipon)           – 44 kg
4.Katarina Gardasevic (Igalo)  – 52 kg
5. Flaka Loxha (Ippon)              -57 kg

Ne perfundim medalje te vendi te pare grumbulloj Vllaznia duke merituar kupen e turneut. Ne vend te dyte u radhit klubi Kodokan Podgorica  , ne te 3-tin Klubi Polici Prishtine.