Tek Vllaznia është kohë bilancesh dhe analizash dhe përderisa në klub askush nuk e ka mendjen tek to, sigurisht që ia vlen të pasqyrojmë atë se çfarë ka ndodhur tek kjo skuadër sezonin e fundit. Tashmë është thënë nga të gjithë se një nga defektet kryesore të skuadrës ka qenë padyshim mungesa e lojtaërëve cilësorë në sulm. Aq e vërtetë është kjo saqë sulmuesi kryesor I skuadrës ka shënuar vetëm 5 gola! Por nga ana tjetër, specialistë të ndryshëm vënë theksin tek mosdhënia e rendimentit të duhur e disa prej futbollistëve të ardhur në merkaton e verës. Për këtë mjafton t’I referohesh minutave dhe ndeshjeve të luajtura nga ato dhe e zbulon lehtësisht këtë.


Në skuadër ka patur sulmuesi si Vilfor Hysa që ndonëse ka patur një kontratë prej diçka më tepër se 40 milionë lekësh por në fazën e parë ka luajtur vetëm në 10 ndeshje dhe nga minutazhi I aktivizuar, me 482’ është I 19-ti në listë nga lojtarët e ekipit. Jashtë 11-shes së parë janë edhe Nallbani e Begaj, dy lojtarë të tjerë që mund të thuhet se kanë qenë dështim në merkato. Ashtu siç drejtuesit e skuadrës dhe ato të klubit nga malazezi Ivan Deliç I cili ndonëse është aktivizuar në 18 ndeshje të këtij kampionati, ka vetëm 1072’ lojë. Gjërat kësisoj janë të qarta. Mjafton kjo pasqyrë dhe e kupton qartë se kush ka dhënë më shumë për Vllazninë në kampionatin e fundit.
Hajdari. Nëse një sezon më parë ka qenë “zbulimi” I skuadrës, në këtë që sapo përfundoi nuk mund të thuhet kështu. Ai pavrësisht ndonjë oshilacioni në fazën e parë, ka qenë lojtari më stabël në ekip. Ka luajtur më shumë se çdokush tjetër, është I pari në listën e lojtarëve sipas ndeshjeve të luajtura- 24 dhe po ashtu edhe me minutazh- 1986’. Ky duket se ka qenë sezoni I konfirmimit të plotë të tij si futbollist.
Të tjerët. Interesant është fakti se I dyti në këtë listë është Amarildo Belisha. 32 vjeçari shkodran nuk u pat llogaritur për asnjë minutë titullar nga ish- trajneri Duro megjithatë ai “e mori me forcë” vendin në formacion. Ka qenë në fushë në 23 ndeshje dhe ka luajtur 1895’. Dy futbollistë të tjerë, Vujadinoviç dhe Smajli kanë ruajtur parametrat e tyre të zakonshëm me 22 ndeshje të plota nga 90 minuta në fushë. I pesti në listë është Elvin Beqiri I cili pavarësisht se ka luajtur 22 ndeshje, duhet thënë se nuk ka dhënë taman atë që pritej prej tij. Poshtë tij është sulmuesi Kastriot Rexha. Ka qenë në fushë në 21 ndeshje megjithatë ka shënuar vetëm 5 gola. Shumë pak natyrisht për sulmuesin kryesor të skuadrës. Një tjetër “zbulim” I këtij sezoni ka qenë mesfushori Alsid Tafili. I ardhur gati në fund të merkatos së verës, ai nuk u llogarit titullar por ka luajtur në 20 ndeshje duke dhënë një kontribut jo të vogël për skuadrën ndonëse ka qenë ndër futbollistët më pak të paguar të kësaj skuadre. Gjithsesi pasqyrat e mëposhtme janë treguesi më I mirë I asaj se çfarë kanë dhënë këto futbollistë në sezonin e fundit për Vllazninë.
Gjergj KOLA

 

 

Lojtarët sipa ndeshjeve të luajtura:
1.Arsen Hajdari                                 24 ndeshje
2.Amarildo Belisha                             23 ndeshje
3.Miroslav Vujadinoviç                        22 ndeshje
4.Dritan Smajli                                  22 ndeshje
5.Elvin Beqiri                                    22 ndeshje
6.Kastrioti Rexha                              21 ndeshje
7.Alsid Tafili                                     20 ndeshje
8.Kristian Dragoi                               19 ndeshje
9.Ivan Deliç                                     18 ndeshje
10.Ilir Nallbani                                  17 ndeshje
11.Ndriçim Shtubina                          17 ndeshje
12.Halim Begaj                                 16 ndeshje
13.Klodian Semina                            15 ndeshje
14.Tefik Osmani                               13 ndeshje
15.Florind Bardulla                            13 ndeshje
16.Jurgen Gjini                                 12 ndeshje
17.Vilfor Hysa                                   10 ndeshje
18.Antonio Marku                              9 ndeshje
19.Bekim Dema                                 9 ndeshje
20.Arsid Kruja                                   6 ndeshje
21.Ervis Kraja                                    5 ndeshje
22.Ergi Borshi                                    3 ndeshje
23.Sindrit Guri                                   3 ndeshje
24.Ervin Hallunaj                                2 ndeshje
25.Gojart Rusi                                    2 ndeshje
26.Izmir Balaj                                     2 ndeshje
27.Enis Gjokoviç                                 2 ndeshje
28.Paulo Markolaj                               2 ndeshje
29.Ardit Shkjau                                 2 ndeshje
30.Taulant Nikshiqi                             1  ndeshje
31.Denis Pjeshka                               1 ndeshje
32.Arlind Kalaja                                 1 ndeshje
33.Samet Hepaj                                1 ndeshje
34.Noris Kozmai                                 1 ndeshje
35.Stivi Vecaj                                     1 ndeshje

Lojtarët sipas minutazhit të luajtur:
1.Arsen Hajdari                       1986’
2.Miroslav Vujadinoviç              1980’
3.Dritan Smajli                        1980’
4.Amarildo Belisha                   1895’
5.Elvin Beqiri                          1789’
6.Kristian Dragoi                     1695’
7.Alsid Tafili                            1475’
8.Kastrioti Rexha                     1349’
9.Klodian Semina                    1226’
10.Tefik Osmani                     1151’
11.Ivan Deliç                         1072’
12.Ilir Nallbani                         986’
13.Halim Begaj                       980’
14.Florind Bardulla                   946’
15.Ndriçim Shtubina                887’
16.Antonio Marku                   655’
17.Bekim Dema                      563’
18.Arsid Kruja                         495’
19.Vilfor Hysa                         482’
20.Jurgen Gjini                        380’
21.Ervis Kraja                          235’
22.Izmir Balaj                          180’
25.Gojart Rusi                        180’
26.Ardit Shkjau                       160’
27.Ergi Borshi                         154’
28.Sindrit Guri                         144’
29.Paulo Markolaj                     92’
30.Denis Pjeshka                     45’
31.Arlind Kalaja                       45’
32.Samet Hepaj                      34’
33.Taulant Nikshiqi                   20’
34.Noris Kozmai                      20’
35.Stivi Vecaj                          8’