Kampionatet e volejbollit do të nisin në fund të tetorit. Saktësisht më 24 të muajit të ardhshëm. Një datë shumë e largët kur ekipet kanë kohë që përgatiten dhe kjo ka bërë që situata të mos jetë aspak e qetë.Gjithsesi sezoni i ri sportiv  do të nisë më datën 24 tetor. Ka qenë ky vendimi që ka marrë së fundmi kryesia ende në detyrë e Federatës Shqiptare të Volejbollit, që ka hedhur disa nga piketat për të ardhmen e afërt të këtij sporti. Pas kryerjes së Asamblesë së Jashtëzakonshme më 4 shtator, kryesia është mbladhur sërish, duke marrë disa vendime të rëndësishme për sa i përket sezonit të ri. Siç dihet, volejbolli është në periudhë kaosi, për shkak të bllokimit të punëve në FSHV, ku mungon një sekretar dhe për shkak të borxheve që ka kjo federatë. Përveç fillimit të kampionatit më 24 tetor, është vendosur që merkatoja e volejbollit të shtyhet deri më 15 tetor. Kjo, për t’i dhënë mundësi kryesisë së re dhe Asamblesë së 10 tetorit të zgjidhë ngërçin e pagesës 200 mijë lekë (të reja) për transferimin e sportistëve. Gjithashtu, është miratuar që afati i fundit i federimit dhe licensimit të lojtarëve të jetë 22 tetori. Pra, veprimet e federimit do të kryhen vetëm 48 orë para fillimit të sezonit të ri. Këto vendime, që mbajnë firmën e presidentit Adrian Doçi, u janë shpërndarë të gjitha klubeve.
Përveç fillimit të kampionatit më 24 tetor, është vendosur që merkatoja e volejbollit të shtyhet deri më 15 tetor. Kjo, për t’i dhënë mundësi kryesisë së re dhe Asamblesë së 10 tetorit të zgjidhë ngërçin e pagesës 200 mijë lekë (të reja) për transferimin e sportistëve. Gjithashtu, është miratuar që afati i fundit i federimit dhe licensimit të lojtarëve të jetë 22 tetori. Pra, veprimet e federimit do të kryhen vetëm 48 orë para fillimit të sezonit të ri. Këto vendime, që mbajnë firmën e presidentit Adrian Doçi, u janë shpërndarë të gjitha klubeve.Është miratuar edhe data e zhvillimit të Asamblesë zgjedhore të këtij sporti, që do të jetë 10 tetori (ora 11:00), po në mjediset e “Doro Hotel”. Në këto zgjedhje do të bëhet votimi si për presidentin ashtu dhe kryesinë e re të FSHV-së. Për këtë arsye, deri ditën e premte, 25 shtator, të gjitha klubet do të dërgojnë pranë Federatës së Volejbollit kandidaturat e tyre për president dhe anëtarë të kryesisë, së bashku me kurikulumet. Për t’u përcaktuar mbetet vetëm numri i mandateve, që do të mësohet së shpejti.
Sa i takon ekipeve të Vllaznisë, ata kanë kohë që kanë nisur përgatitjet dhe duket se sivjet, të dy ato, si meshkujt ashtu edhe femrat e kanë marrë më seriozisht. Tek djemtë ka afrime lojtarësh cilësorë ndërsa tek vajzat ka ardhur trajneri malazez Grabrz që pritet të rrisë cilësinë e këtij ekipi.
© shkodrasport.com