Katër sulmues të blerë në verën e shkuar me një vlerë totale të kontratave të tyre prej afro 100 mijë eurosh dhe për Vllazninë golat në sezonin 2015-16 i shënojnë mbrojtësit dhe mesfushorët. Mund të duket diçka absurde por ky është realiteti. Ndër 36 golat e shënuar, vetëm 8 kanë “firmën” e sulmuesve ndërsa 28 të tjerët kanë për autorë lojtarët e reparteve të tjera të kësaj skuadre. Dominojnë golat e mesfushorëve ku spikasin ato të Çinarit, Shtubinës dhe Kalajës ndërkohë që tek mbrojtësit dominon Cicmil me 4 golat e tij.

Vetë shifrat e mëposhtme tregojnë qartë se një nga problemet e mëdha të Vllaznisë së këtij sezoni, ka qenë shënimi i golit. Në fakt nuk u mendua ashtu. Marrja e katër sulmuesve, pikërisht e malazezit Paviçeviç, e libanezit Kdouh, e paraguajanit Martinez dhe në fund e uruguajanit Sosa, të bënin të mendosh se skuadra shkodrane do të kishte sulmin më të fortë në Superligë por nuk ndodhi kështu. Nga të katër ata, vetëm Sosa deri diku e justifikoi veten por edhe ai më shumë qëndroi i dëmtuar sesa u aktivizua ndërkohë që tre të tjerët “nuk e kapën janarin” por u larguan. Në fillim të këtij viti ndonëse u provuan disa sulmues, firmosi vetëm Dibra që erdhi nga Besëlidhja por ai e justifikoi veten me 4 golat e shënuar. Në njëfarë mënyre, Vllaznia gjatë gjithë sezonit që sapo u mbyll ka luajtur thuajse pa sulm.
Shënuesit e Vllaznisë 2015-16

Erald Çinari             6 gola
Ndriçim Shtubina     6 gola
Arenc Dibra            4 gola
Arlind Kalaja            4 gola
Stefan Cicmil           4 gola
Sebastian Sosa        3 gola
Jetmir Sefa             2 gola
Polizoi Arbri             1 gol
Ardit Krymi             1 gol
Berat Ahmeti          1 gol
Denis Dyca             1 gol
Antonio Marku        1 gol
Darko Paçiveviç       1 gol
Endri Vrapi             1 gol
———-
totali 36 gola


Golat e sulmuesve:

Arenc Dibra            4 gola
Sebastian Sosa        3 gola
Darko Paviçeviç        1 gol
———-
totali    8 gola

Golat e mesfushorëve:
Erald Çinari             6 gola
Ndriçim Shtubina    6 gola
Arlind Kalaja           4 gola
Jetmir Sefa            2 gola
Ardit Krymi            1 gol
Berat Ahmeti        1 gol
Denis Dyca           1 gol
————–
totali    21 gola

Golat e mbrojtësve:
Stefan Cicmil         4 gola
Antonio Marku      1 gol
Endri Vrapi           1 gol
Polizoi Arbri          1 gol

—————

totali   7 gola