Kuptimin e shprehjes “gjaku nuk bëhet ujë” e gjen tek intervista e presidentit të FIFA-s, Gianni Infantino, që e shfaq hapur keqardhjen e madhe për eliminimin e Italisë në play off nga Suedia, duke i mohuar pjesëmarrjen në “Rusi 2018”.

Kreu i qeverisë së futbollit botëror, edhe pse ka lindur në Zvicër, është me origjinë italiane dhe si i tillë shpreh keqardhje për rezultet e fundit të të kaltërve, që, sipas tij, nuk janë rastësi.

Kam frikë se moskualifikimi i Italisë në Botëror nuk ishte rastësi. Sinjalet ishin dhënë prej kohësh.

Goditja e Darmian mund të kishte përfunduar brenda dhe jo të godiste shtyllën, por prapëseprapë, thjesht do të kishte fshehur problemet.

Italia ka qenë e parë në organizimin e klubeve, në strukturë, taktikë dhe prodhimin e talenteve. Të tjerët nuk kanë qëndruar thjesht duke parë. Sa lojtarë të rinj kalojnë në skuadrat e para?

Nga dëshira për t’ia dorëzuar Kupën e Botës Buffonit, te dëshira për ta patur bashkëpunëtor në FIFA. Infantino ka një ofertë për portierin 40-vjeçar të Juventusit.

“Më vjen të qaj që në Botërorin e parë të presidencës sime nuk do të jetë Italia. Do të më pëlqente që t’ia dorëzoja Kupën e Botës Buffonit.

Nëse var dorezat në gozhdë do të shkoj ta marr personalisht për t’i ofruar një detyrë të rëndësishme në FIFA.”