Është raportuar se Milani po punon për një marrëveshje rifinancimi prej 250 milion euro me Elliott Management, duke ndarë borxhin e Yonghong Li.

Pronari kinez mori një hua prej 123 milion euro nga Elliott, një fond mbrojtës amerikan, për të marrë përsipër rossonerët dhe që duhet të paguhet deri në tetor.

Si rezultat, Diavolo ka kërkuar të marrë një hua tjetër për të shlyer fondin e mbrojtjes, por statusi i paqartë i Liut e ka vështirësuar gjetjen e huadhënësit.

Tani Tuttosport po raporton se Milan po punon me Merrill Lynch për një marrëveshje rifinancimi prej 250 milion euro, dyfishin e kredisë origjinale.

Megjithatë, kjo do të veçonte borxhin prej 180 milionë euro nga klubi, duke zvogëluar ekspozimin e tij dhe duke e bërë marrëveshjen më të lehtë.

Kjo gjithashtu do t’u japë rossonerëve më shumë kohë për të paguar borxhin, pasi ata kanë gjasa të humbin përsëri këtë sezon.