Një ngjarje e paprecedentë ka ndodhur në shtetin fqinj të Maqedonisë, teksa hendbollisti Stole Stoilov, është bezdisur nga gjuha shqipe dhe ka vendosur të lagohet nga mbrëmja gala që po organizohej për të vlerësuar sportistët më të mirë të vitit 2018.

Stoilov ka shpërthyer duke përplasur dyert në shënjë protest. E gjithë ngjarja ndodhi para syve të kryeministrit Zoran Zaev. Kujtojmë që ky i fundit lejoi përdorimin e gjuhës shqiper si gjuhë zytare në Maqedoni.

Dy çmimet e para në ceremoninë nga Agjensia e Rinisë dhe Sportit u fituan nga shkollat e mesme të Çairit dhe Tetovës. Të dy këto vende janë të mbushura me shqiptarë dhe natyrisht që prezantimi i fituesve u bë në shqip.

Ky nuk është rasti i parë që sportistët maqedonas nxjerrin në pah urrejtjen për shqiptarët dhe gjuhën shqipe. Megjithate arritjet e sportisteve shqiptare jane te medha dhe kuptohet qe gjuha shqipe do kete vend ne çdo event apo ceremoni qe do te zhvillohet.