Pjesmarrja e skuadrave shqiptare ne Champions League dhe Europa League, e uli shpejte siparin per kete edicion duke I lene ne ajer ato parashikime se ne turin e dyte do tekemi perballje suprizash  me ekipe te elites europiane.

Kujtohen me nostalgji ato perfaesime dinjitoze te skuadrave shqiptare qe guxonin dhe realizonin objektiva ,pa menduar me pare se me ke do te ballafaqohet ne turin  e dyte.Prezantimet dhe rezultatet e Vllaznise,ish 17 Nentorit-

Tirana,Partizanit,Dinamos,pse jo ne keto vitet u fundit edhe te Kuksit,tashme vlejne per te pasuruar satistikat dhe historite e ekipeve ne muzeumet e tyre ne se egzistojne.

Nuk shenojme tre gola,pesojme pa disktutim dy fishin, mburremi me gola qe shihen vetem ne eliten europiane,a thua se keto gola si ai Teutes do na japin piket per te kaluar turin e pare.

Pa dyshim qe fillojne masat ndeshkuese ndaj traniereve  dhe largimin e futbollisteve dhe duke mbbajtur shpresen se Partizani dote reabilitohet ne javen e ardheshme ne Europa Lige ndaj Tiraspol (Mda). 

Pergjegjesia nuk mbetet vetem ne deren e klubeve ,presidenteve dhe tranierevepor edhe ne deren eFSHF e cila kur nuk ka nje vleresim maksimal per kampionatin pa tjeter qe edhe prezantimi ne kompetacionet europiane do te kete stofin e kampionatit kombetar.Por a mund te jene me te forta kamionatet e Luksemburgut,Qipros,Armenise qe arrijne te kalojne ne  turin e dyte jo nje po nga dy skuadra ?. 
NAMIK. MEHMETI
Firenze 19 Korrik 2019.