Një ngjarje tërësisht e shëmtuar ishte ajo që ndodhet nga basketbolli në Shqipëri, atje ku sportisti i Tiranës, Bruno Daliu doli tërësisht nga vetja. Grushte në drejtim të arbitrit Jurgen Mahon, e kthyen në një skan.dal të madh ndeshjen, vetëm për një pakënaqësi të vendimit.

Ashtu siç edhe pritej në fakt, vendimi ka ardhur nga Federata Shqiptare e Basketbollit. Kjo e fundit ka përjashtuar përjetë Daliun nga sporti, por nuk mbyllet këtu. Gjithashtu rrezikohet edhe një dënim me burg për të për shkak të dhunës së shkaktuar.

Ngjarja e se shtunes ne fakt ka qene e paprecedent per basketbollin shqiptar dhe padyshim qe duhej nje dore e forte per te ndalur te tilla veprime.

Daliu ne fakt nuk eshte shquar per sjellje te tille me pare teksa kujtojme qe gjate karrieres se tij ka luajtur edhe me Vllaznine, madje edhe duke u shpallur kampion me te.

Gjithsesi, perjashtimi nga sporti perfundimisht eshte nje vendim mese i drejte dhe qe duhet te sherbeje edhe si mesim per gjithe sportistet e tjere qe inatin asnjehere nuk duhet ta nxjerrin tek arbitrat.
www.shkodrasport.com