Fabricio Micoli ka reaguar pas largimit nga Dinamo. Zv.tranjneri në një intervistë për “Tuttomercato“, ka zbuluar se stafi teknik nuk është paguar dhe për këtë arsye kishin dhënë dorëheqjen nga 18 hertë kampionët e Shqipërisë. Micoli gjithashtu ka zbuluar edhe dokumentin që zbulon se ai dhe trajneri Moriero janë larguar duke dhënë dorëheqjen dhe nuk janë shkarkuar.

“Nuk kishte kushte për të vazhduar, kohët e fundit nuk morëm para dhe madje humbëm. E jona ishte një zgjedhje nga pasioni dhe për të fituar eksperiencë”.

Presidenti i Dinamo Tirana e ka bërë të qartë që ju jeni shkarkuar dhe ka deklaruar se ai nuk mund të humbasë kohë për emrat e trajnerëve të rinj?

“Ne kemi dhënë dorëheqjen (siç është dokumentuar në fletën e bashkangjitur, botuar). E gjithë kjo konfuzion lindi nga fakti se në deklaratë z.Moriero nuk e përshëndeti presidentin. Por nëse japim dorëheqje, padyshim që diçka nuk shkon. Dhe gjithsesi, as ne nuk kemi kohë për të humbur, por kemi humbur dy muaj. Dhe nëse do ta kisha menduar emrin nuk do të kisha shkuar në Kategorinë e Parë Shqiptare “.


Cila ishte përvoja përveç polemikave të krijuara nga Dinamo?

“Ishte një përvojë e të mësuarit. Takuam djem të mrekullueshëm. Por pyes veten: pse ta përfundojmë përvojën me konfuzion ose të humbasim kohë? Ne jemi njerëz që duam të punojmë, ne jemi njerëz të mirë “.