Komision i Disiplinës ka marrë vendimet për ndeshjet e fundjavës, në të gjitha Kategoritë në futollin shqiptar.Lojtari i Bylisit, Carkanji kishte kërkuar nga Disiplina “faljen” e 10 ndeshjeve pezullim, duke mos paguar për gjysmën e mbetur. Përgjigja e Komisionit ka qënë e prerë: Jo. Kujtojmë që futbollisti mori dënimin e rëndë për atë sherr në Bylis-Laçi.

Ne vendimet e sotme e kane pesuar edhe dy futbolliste shkodrane qe luajne me ekipe te tjera e pikerisht Arenc Dibra i Beselidhjes dhe portieri i Terbunit Fatjon Mark qe eshte pezulluar 4 ndeshje për shkak të sjelljes ndaj zyrtarit të ndeshjes.

Dënime pafund edhe në Kategoritë e Ulëta. Disiplina nuk ka toleruar askënd, duke vëzhguar edhe ato çfarë ndodhin në U-19, U-17.

VENDIMET/

1. Lojtari i SHS Besëlidhja, Arenc Dibra, për sjellje josportive ndaj kundërshtarit, në bazë të nenit 47/1/d të KDS, dënohet me 2 (dy) ndeshje pezullim nga aktiviteti.

2. KF Shkumbini, për dështim në përmbushjen e përgjegjësive dhe mosgarantim të sigurisë së lojtarëve të ekipit kundërshtar, në bazë neneve 24, 63/1/c, dhe 64/5 të KDS, dënohet me zhvillimin e 2 (dy) ndeshjeve në fushë asnjanëse.

3. Lojtari i FK Tërbuni, Fatjon Marku, për sjellje josportive ndaj zyrtarit të ndeshjes, në bazë të nenit 48/1/a të KDS, dënohet me 4 (katër) ndeshje pezullim nga aktiviteti.

4. Lojtari i FK Tërbuni, Migen Metani, për sjellje josportive ndaj zyrtarit të ndeshjes, në bazë të nenit 48/1/a të KDS, dënohet me 4 (katër) ndeshje pezullim nga aktiviteti.

5. Lojtari i SHS Përmeti, Orgest Todhe, për lojë të rëndë, në bazë të nenit 47/1/b të KDS, dënohet me 2 (dy) ndeshje pezullim nga aktiviteti.

6. Lojtari i FK Memaliaj, Denis Mema, për provokim ndaj publikut, në bazë të nenit 52/1 të KDS, dënohet me 2 (dy) ndeshje pezullim nga aktiviteti.

7. KF Laçi U-17, për dështim në përmbushjen e detyrimeve dhe përgjegjësive, në bazë neneve 64/2 dhe 64/5 të KDS, humbet ndeshjen në tavolinë me rezultatin 3-0.

8. Shkëndija C.T U-19, për mosparaqitje në ndeshjen e vlefshme për Kampionatin Kombëtar të Kategorisë së Parë U-19, Grupi A, kundër Besëlidhja U-19, në bazë të nenit 54/1 të KDS, humbet ndeshjen në tavolinë me rezultatin 3-0. Në bazë të nenit 30.1 të Rregullores së Veprimtarisë Futbollistike, përjashtohet nga gara dhe zbritet në një kategori më poshtë duke iu zbritur 6 pikë në sezonin pasardhës.

9. Lojtari i Labëria Fc, Dionis Xhafaj, për sjellje josportive ndaj kundërshtarit, në bazë të nenit 47/1/d të KDS, dënohet me 2 (dy) ndeshje pezullim nga aktiviteti.

10. Lojtari i KF Bylis, Myrto Brahaj, për sjellje josportive ndaj kundërshtarit, në bazë të nenit 47/1/d të KDS, dënohet me 2 (dy) ndeshje pezullim nga aktiviteti.

11. FK Kukësi U-17, për braktisjen e ndeshjes së vlefshme për Kampionatin Kombëtar të Kategorisë së Parë U-17, kundër Iliria U-17, në bazë të nenit 54/1 të KDS, humbet ndeshjen në tavolinë me rezultatin 3-0 dhe i zbriten 3 pikë nga klasifikimi.

12. FK Kukësi U-19, për braktisjen e ndeshjes së vlefshme për Kampionatin Kombëtar të Kategorisë së Parë U-19, kundër Iliria U-19, në bazë të nenit 54/1 të KDS, humbet ndeshjen në tavolinë me rezultatin 3-0 dhe i zbriten 3 pikë nga klasifikimi.

13. Zyrtari i KF Laçi U-21, Klevis Hima, për protestë ndaj vendimit të arbitrit, me gjeste dhe fjalë ofenduese, në bazë të nenit 55/2 të KDS, dënohet me 2 (dy) ndeshje pezullim nga aktiviteti.

14. Lojtari i FK Dinamo U-21, Niven Feci, për sjellje josportive ndaj zyrtarit të ndeshjes, në bazë të nenit 48/1/a të KDS, dënohet me 10 (dhjetë) ndeshje pezullim nga aktiviteti.

15. Lojtari i FK Dinamo U-21, Xhulio Berisha, për sjellje josportive ndaj zyrtarit të ndeshjes, në bazë të nenit 48/1/a të KDS, dënohet me 4 (katër) ndeshje pezullim nga aktiviteti.

16. KF Luftëtari U-15, për aktivizimin e një lojtari të pa federuar në ndeshjen e vlefshme për Kampionatin Kombëtar të Kategorisë Superiore U-15, kundër Studenti U-15, në bazë të Neneve 30/3 dhe 53 të KDS, humbet ndeshjen në tavolinë me rezultatin 3-0 dhe i zbriten 3 pikë nga klasifikimi.

17. KS Korabi U-19, për aktivizimin e një lojtari të pa federuar në ndeshjen e vlefshme për Kategorinë e Parë U-19, kundër Ilira U-19, në bazë të Neneve 30/3 dhe 53 të KDS, humbet ndeshjen në tavolinë me rezultatin 3-0 dhe i zbriten 3 pikë nga klasifikimi.

18. Vllaznimi Vajza, për braktisjen e ndeshjes së vlefshme për Kampionatin e Vajzave, Kategoria Pionere, kundër Olimpiku Durrës, në bazë të nenit 54/1 të KDS, humbet ndeshjen në tavolinë me rezultatin 3-0 dhe i zbriten 3 pikë nga klasifikimi.

19. Rrëzimin e kërkesës së lojtarit të Iliria U-19, Ernik Paloka, si të pabazuar në Kodin e Disiplinës Sportive.

20. Rrëzimin e kërkesës së lojtarit të Durrësi 04 U-19, Mateo Hasibra, si të pabazuar në Kodin e Disiplinës Sportive.

21. Rrëzimin e kërkesës së Shënkollit, në lidhje me lojtarin Santino Pica, si të pabazuar në Kodin e Disiplinës Sportive.

22. Rrëzimin e kërkesës së lojtarit të KF Bylis, Xhoi Carkanji, si të pabazuar në Kodin e Disiplinës Sportive.

23. Mospranimin e kërkesës së KF Delvina, si të pabazuar në Kodin e Disiplinës Sportive.