Ne Shkoder nuk i harrojne ata qe kane shkruar historine e sportit. Dhe pikerisht per kete arsye, dy ditet e ardhshme do te nderohen dy figura te tjera, pikerisht ato te futbollit, Ahmet Meta dhe Ismet Hoxha.

Ka qene inisiativa e mjeshtrit Hysen Zmijani qe Zyra Rajonale e Federates Shqiptare te Futbollit te organizoje kupen me emrin e tyre. Kupe qe ka nisur prej ditesh dhe tashme po shkon drejt fundit.

Pasditen e neserme do te zhvillohen ndeshjet finale te kupes “Ismet Hoxha”, pikerisht ato te grupmoshave U11, U13 dhe U17. Menjehere pas perfundimit te tyre, do te jete vete ish- sulmuesi i njohur, emrin e te cilit mban kjo kupe, qe do te dorezoje trofete per fituesit.

Nderkohe pasditen e se dieles do te zhvillohen finalet e kupes me emrin “Ahmet Meta” dhe ne fund do te jete vete ish- portieri i njohur qe do te nderoje fituesit.

Kuptohet qe me shume sesa kush do te jene fituesit, e rendesishme eshte qe femijet luajne futboll dhe ndjekin rrugen e te tilla figurave si Ismet Hoxha e Ahmet Meta, dy prej emrave te shquar te futbollit shkodran te viteve ’70./SHKODRA-SPORT.COM/