Kohët e fundit në Kosovë, po flitet sa vjen dhe më shumë për trukime ndeshjesh, ndonëse nuk është përmendur ndonjë ndeshje specifike.

Për këtë është në dijeni edhe Prokuroria e Shtetit, ndërsa tashmë është zgjeruar akoma edhe më shumë.

Së fundmi, “Indeksonline” UEFA i ka dërguar një letër Federatës së Kosovës, ku bëhet me diej se po heton 3 skuadra nga kampionati kosovar, të cilat dyshohet se kanë trukuar ndeshje.

UEFA ka nisur hetimet, për shkak të lëvizjeve të shpeshta në baste që kanë parë dhe në rast se diçka konkrete zbulohet, atëherë skuadrat i pret një dënim i rëndë.